Обележен Дан Светог Саве

Obeležena školska slava - Vrbas

Пригодним приредбама и програмима у свим образовним установама и бројним другим манифестацијама обележена је школска слава Свети Сава. Ове године свечана академија одржана је у биоскопу "Југославија" а домаћини колегама из свих школа били су професори Основне музичке школе и Основне школе "Братство-јединство".

Програм посвећен првом српском архиепископу и просветитељу, Светом Сави, припремили су ученици ове две школе, а бројне госте поздравила је Славица Шестовић, директорка ОШ "Братство-јединство". Домаћинство за следећу школску славу припало је ОШ "20. октобар".

Поводом Дана Светог Саве представници Удружења српских ратних ветерана Србије из Врбаса посетили су децу из вртића “Сунцокрет”. Ветерани су деци овом приликом на поклон донели неколико гајби разног воћа, а деца су им узвратила получасовном приредбом посвећеном животу и делу Светог Саве.

Поводом обележавања Савиндана и Фолклорни ансамбл Културног центра Врбас организовао је наступ три средње групе, које су извеле бројне игре из разних делова Србије. Истога дана врбаска публика имала је прилику да види и наступе КУД "Жетва" и КУД "Завичајно врело" из Куцуре.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"