Маруновић подсетио на великане ЦГ културе

Црногорско културно просветно друштво "Никола I" из Врбаса организовало је за љубитеље позоришта глумачко вече познатог црногорског глумца Слободана Маруновића. Наступ у биоскопу "Југсолавија" није био први за првака Црногорског народног позоришта; напротив Маруновић је пред Врбашанима до сада извео више позоришних комада разних аутора.

"Ово је прилика да на неки начин започнем прославу десет година црногорске независности и 1000 година црногорске државности, која почиње следеће године. Присетићемо се свих великана наше духовности који су гајили и пренели универзалне вредности света, постојања, човека и принципа слободе као врховног принципа живота, што је иманентно нашем народу, и овде, у овој вишенационалној средини која је постала друга кућа Црногораца. Национална заједница Црногораца у Србији је почела да ради на прави начин, да поред фолклорних вредности негује и оне духовне што је њен посебан квалитет, јер имате могућност да видите најквалитетније творевине духа позоришта, сликарства, музике, филма и осталих уметности", рекао је Маруновић.

Он се посебно се захвалио Мирку Зечевићу, генералном секретару Савеза црногорских националних удружења Србије, и Ратку Шоћу, председнику Националног савета Црногораца, који су присуствовали глумачкој вечери.

Маруновић је извео делове улога које је играо током веома богате и успешне каријере, као што су владика Данило из „Горског вијенаца“, Његош из „Потоње уре Његошеве“, Станко Црнојевић из „Балканске царице“, а говорио је и поезију црногорских песника.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"