Предавања о културном наслеђу Врбаса

Градски музеј Врбаса започео је серијал предавања на тему Културно наслеђе Врбаса. Предавања у оквиру којих постоји и видео-презентација, организована су у сарадњи са основним и средњим школама у општини Врбас.

"Предавања у школама у насељеним местима општине Врбас одржавају се у просторијама установа, док ће за ученике градских школа предавања бити организована у музејском простору у главном објекту и у Бази Центар. Причу о културном наслеђу Врбаса презентује кустос историчар Боро Војиновић, уз одабране слајдове који ђацима и визуелно представљају богато културно наслеђе општине Врбас и њених насељених места. У предавању је истакнут списак непокретних културних добара заштићених законом", саопштила је Весна Гргуровић, руководитељка Градског музеја.

Прво предавање одржано је данас у Основној школи "Бранко Радичевић" у Савином Селу, а домаћин је била наставница историје Михаела Макаи. Већ у уторак предавање ће бити одржано у Куцури, у Дому културе, у четвртак Градски музеј ће угостити децу из ОШ "Братство-јединство". У петак ће ученици ОШ "Светозар Милетић" посетити Базу Центар. Наредне недеље на програму су предавања у Бачком Добром Пољу и у Змајеву.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"