Отворена изложба слика и скулптура "Америка"

У ликовној галерији Културног центра Врбас отворена је изложба слика и скулптура младих српских уметника на тему "Америка", у сарадњи са Амбасадом Сједињених Америчких Држава у Србији. Публика има прилику да види 32 рада настала на слободном виђењу и доживљају америчке стварности, а уметници су изабрани са свих ликовних академија и препоручени од стране декана, професора, ликовних критичара и галериста, са идејом да репрезентују најбоље на домаћој ликовној сцени.

Реализација идеје ове групне изложбе припала је Милошу Мандићу, оснивачу и уреднику ликовне колоније "Колут Мандић". Уз музичку пратњу хора "Бачки певачи", изложбу је отворила Ерика Кин, аташе за културу Амбасаде САД, и Силвија Јелачић, руководитељка ликовне галерије Културног центра Врбас.

Међу изложеним радовима су и слике двоје уметника из Врбаса, Силвије Јелачић и Радета Тепавчевића. Јелачић је изложила слике Рагбисти или амерички фудбал и Родео јахач, обе акрил на платну, док је Тепавчевић пажњу селекције скренуо радом Застава, такође акрил на платну. Један од два рада Силвије Јелачић нашао се и на насловној страни каталога изложбе.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"