Врбас у знаку "Десет дана од 10 до 10"

За седам дана одржавања манифестације "Музеји Србије, десет дана од 10 до 10", коју у Врбасу, заједно са партнерима, организује Градски музеј, бројне програме видело је или учествовало у њима више хиљада људи. До краја манифестације остало је још три дана и из Градског музеја позивају грађане да се придруже учесницима и уживају у изложбама, концертима, предавањима и другим садржајима.

Седми дан манифестације обележила су деца. Прво су пред бројним посетиоцима на платоу у центру града наступале девојчице из Балетског студија Елизабете Матић, а након тога најмлађи су се забављали заједно са кловновима и учествовали у квизу "Мали детектив".

"Разлика у организацији манифестације ове и претходне године најпре се види у одабиру садржаја. Ове године снагу и средства усмерили смо у сталну поставку, што јесте улагање у будућност, и бирали смо више едукативне програме на уштрб забавних. Бројна стручна предавања на разне теме одржали су потврђени стручњаци и она су изазвала велику пажњу публике", рекла је Весна Гргуровић, руководилац Градског музеја.

Иначе, Међународни дан музеја - 18. мај, обележен је радионицом која је била посвећена заштити археолошког налазишта Чарнок. Учешће су узели представници бројних институција, ЈВП "Воде Војводине", образовних установа, невладиних организација и удружења грађана, а трагало се за моделом заштите Чарнока као природног и културног добра.

"Последње дане манифестације, између осталог, обележиће млади уметници из Основне музичке школе који ће сваке вечери имати концерте, традиционална ликовна колонија, предавања, а за крај је договорен концерт локалних бендова који организује Канцеларија за младе", рекла је Гргуровић.  

КУЛТУРА

Отворена изложба сликарке Адриен Ујхази

17. јун 2021. КУЛТУРА

Отворена изложба сликарке Адриен Ујхази

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса отворена је и...

Ускоро "Културно лето" у Змајеву

16. јун 2021. КУЛТУРА

Ускоро "Културно лето" у Змајеву

Змајево ће бити домаћин велике културно-забавне манифеста...

Данас почиње Јунски фестивал

11. јун 2021. КУЛТУРА

Данас почиње Јунски фестивал

Првим програмима у Градском музеју Културног центра Врбас...

Познати победници Невеновог фестивала деце песника

09. јун 2021. КУЛТУРА

Познати победници Невеновог фестивала деце песника

  Трочлани жири Невеновог фестивала деце песника, који ј...

Од петка у ЛГ изложба слика Невене Живковић

27. мај 2021. КУЛТУРА

Од петка у ЛГ изложба слика Невене Живковић

Ликовна галерија Културног центра Врбаса приредиће у пета...