Свечано отворен Фестивал поезије младих

У Врбасу је синоћ отворен 48.  Фестивал поезије младих. Манифестација је почела представљањем антологије "Град на песниковој руци", збирке песама о Врбасу, граду домаћину, које су годинама писали познати учесници Фестивала поезије младих.

О књизи и свом учешћу на фестивалу ранијих година, говорили су Ђорђо Сладоје и Перо Зубац, а своје песме посвећене Врбасу говорили су Данило Јокановић, Драгица Јовановић, Миодраг Раичевић, Манојле Гавриловић и Рајко Лукач. Зубац је окупљене подсетио на младе, занесене људе који су оснивали и чинили Фестивал из године у годину све значајнијим, посебно истичући, како је рекао, гуруе манифестације - песнике Радомира Мићуновића и Душка Трифуновића.

"Много даровитих песника има у нашем региону и ја имам једну тезу да што су гора времена, све је боља поезија", рекао је Перо Зубац, председник жирија Фесивала поезије младих.

Отварајући 48. Фестивал поезије младих, председница Скупштине општине Врбас Марјана Мараш је истакла да ће се локална самоуправа и убудуће трудити да град остане престоница поезије. У наредних неколико дана, публика ће бити у прилици да ужива у песничким, прозним и сликарским програмима. Такође, припремљен је и програм за ученике основних и средњих школа. И ове године, жири фестивала је изабрао десет најбољих младих песника од укупно 180 колико је учествовало на конкурсу. Завршно вече биће одржано у суботу када ће бити проглашен лауреат.

Песничко вече и отварање манифестације увеличало је гостовање Дивне Љубојевић, интерпретаторке православне духовне музике Србије, Византије, Бугарске и Русије. 

КУЛТУРА

Мирославу Алексићу "Вишњићева награда" за 2020. годину

12. авг 2020. КУЛТУРА

Мирославу Алексићу "Вишњићева награда" за 2020. годину

Мирослав Алексић, песник из Врбаса, добитник је "Вишњићев...

Слике Стојана Божића у Ликовној галерији КЦ

03. авг 2020. КУЛТУРА

Слике Стојана Божића у Ликовној галерији КЦ

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса постављена је...

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

06. јул 2020. КУЛТУРА

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

Иако је за уторак, 07. јул, било најављено отварање излож...

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

01. јул 2020. КУЛТУРА

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

У оквиру издавачке делатности Народне библиотеке "Данило ...

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

20. јун 2020. КУЛТУРА

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

Градском музеју Културног центра Врбаса одобрена су средс...