Отворена изложба слика Миљане Раденковић

У Галерији Културног центра Врбаса синоћ је отворена изложба слика Миљане Раденковић, добитнице откупне награде 41. Палете младих. Сликарка из Ниша дипломирала је на Факултету за графички дизајн у свом граду, а тренутно је на докторским студијама на Факултету примењених уметности у Београду.

"Палета младих је најстарија културна манифестација у целом региону и ове године изнедрила је једну младу уметницу, која нам је приредила врло интересантну и оргиналну изложбу", рекао је приликом отварања Бранислав Зубовић, секретар Фестивала поезије младих чији је важан део и Палета младих.

"Реч је о уметници која је нам је својим радовима презентовала 'фину графичку руку'. Серијал слика које красе зидове Галерије, представља социјални ангажман уметнице и нашег окружења", оценила је Силвиа Јелачић, руководитељка ГКЦВ.

Говорећи о свом раду, Миљана Раденковић је истакла да је "сликање је процес који траје и траје, од идеје до жељеног циља, стваралачка олуја и раскорак до коначног остварења, до онога што је замислио уметник".

Сликарка из Ниша добитник је више награда, а излагала је на 14 самосталних и више од седамдесет колективних изложби у земљи и иностранству. Изложба је отворена до 20. јула.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"