Нове песме за децу Веселина Милићевића

Недавно је из штампе изашла нова књига поезије за децу нашег суграђанина Веселина Милићевића, под насловом "Деца су од сувог злата". Ово је Милићевићева пета књига, а трећа намењена "малој и великој деци", како каже сам аутор.

"Ово је моја трећа књига за децу и увек сам слушао савете својих старијих и искуснијих колега да свака нова књига мора бити боља од предходних. Тако да ништа нисам препуштао случају. У стварању ове књиге имао сам изузетно искусне сараднике, који су допринели својим искуством и знањем да књига буде што квалитетније урађена. Свима се овим путем захваљујем, као и донаторима, који су ми несебично помогли како би књига угледала светлост дана. Критику препуштам деци. Њихова оцена ми је најбитнија и најмеродавнија", рекао је Милићевић.

Издавач књиге је Народна библиотека "Данило Киш", а одабир песама урадила је Јелена Делибашић. Корице је осмислио Љубомир Сопка, један од наших најпознатијих илустратора, док је песме илустровао Раде Тепавчевић, студент треће године Ликовне академије.

Веселин Милићевић је рођен 1953. године. Бави се писањем од 1980. године. Пише афоризме, сатиричне приче, сатиричне песме и песме за децу. Сарадник је многих дневних и периодичних часописа и часописа за децу. Освојио је више од тридесет награда на разним домаћим и међународним књижевним конкурсима. Заступљен је у тридесетак антологија и зборника. Превођен је на пет језика. До сада је објавио књигу афоризама "Са ума на друм", књигу сатиричних прича „Обијање о главу", и књиге поезије за децу Покривач од звезда", "Додирните дугу" и "Деца су од сувог злата".

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"