"Крајишницима" награда на Сабору српског изворног стваралаштва

Удружење Крајишника "Крајина" из Врбаса освојило је треће место на X Сабору српског изворног стваралаштва у Војковићима, у општини Источна Илиџа. У конкуренцији више од 70 културно-уметничких друштава и удружења из Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине, која окупљају Крајишнике, Врбашани су се представили наступима који од заборава чувају обичаје кумства српског народа и тако заслужили трећу награду у укупном пласману.

"Удружење Крајишника 'Крајина' из Врбаса ове обичаје на сабору је представило литерарним радом, сценским приказом и песмама везаних за кумство. Освојили смо прво место у литерарном делу, друго у категорији сценског приказа, а у укупном пласману припало нам је треће место, што је велики успех врбаских Крајишника. Ово је још једна у низу награда и одличја са општинских, покрајинских, републичих и регионалних такмичења", рекла је Лидија Зарубица, потпредседница Удружења Крајишника.

Горан Николаш, председник "Крајишника", најавио је нови наступ чланова друштва, овога пута на Данима Републике Срспке у Србији. "На молбу наших пријатеља из Туристичке организације Републике Српске, са којом имамо званичну сарадњу, као и са Туристичком организацијом Бања Луке, наступаћемо у неколико градова у Србији, у Београду, Новом Саду, Крагујевцу и Суботици. Учествоваћемо у културно-уметничком програму јер желимо да им пружимо пуну подршку у промовисању Републике Срспке у нашој држави", рекао је Николаш. Он је подсетио да је из добре сарадње Удружења "Крајишник" и Туристичке организације РС произашла и донација од 500 књига за Народну библиотеку "Данило Киш".    

КУЛТУРА

Од уторка 53. Фестивал поезије младих

15. сеп 2021. КУЛТУРА

Од уторка 53. Фестивал поезије младих

Фестивал поезије младих у Врбасу, најзначајнија поетска м...

Расписан Јесењи конкурс ЈБ "Данило Киш"

10. сеп 2021. КУЛТУРА

Расписан Јесењи конкурс ЈБ "Данило Киш"

Одељење за децу и младе Јавне библиотеке "Данило Киш" рас...

Отворена изложба графика Радована Јандрића

09. сеп 2021. КУЛТУРА

Отворена изложба графика Радована Јандрића

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса отворена је и...

Од уторка у ЛГ КЦ изложба "Боговник"

13. авг 2021. КУЛТУРА

Од уторка у ЛГ КЦ изложба "Боговник"

Ликовна галерија Културног центра Врбаса заказала је за у...

"Сирмаи Карољ" организовао Фестивал "У част новог хлеба"

02. авг 2021. КУЛТУРА

"Сирмаи Карољ" организовао Фестивал "У част новог хлеба…

Културно просветно друштво "Сирмаи Карољ" и ове године ор...