"Крајишницима" награда на Сабору српског изворног стваралаштва

Удружење Крајишника "Крајина" из Врбаса освојило је треће место на X Сабору српског изворног стваралаштва у Војковићима, у општини Источна Илиџа. У конкуренцији више од 70 културно-уметничких друштава и удружења из Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине, која окупљају Крајишнике, Врбашани су се представили наступима који од заборава чувају обичаје кумства српског народа и тако заслужили трећу награду у укупном пласману.

"Удружење Крајишника 'Крајина' из Врбаса ове обичаје на сабору је представило литерарним радом, сценским приказом и песмама везаних за кумство. Освојили смо прво место у литерарном делу, друго у категорији сценског приказа, а у укупном пласману припало нам је треће место, што је велики успех врбаских Крајишника. Ово је још једна у низу награда и одличја са општинских, покрајинских, републичих и регионалних такмичења", рекла је Лидија Зарубица, потпредседница Удружења Крајишника.

Горан Николаш, председник "Крајишника", најавио је нови наступ чланова друштва, овога пута на Данима Републике Срспке у Србији. "На молбу наших пријатеља из Туристичке организације Републике Српске, са којом имамо званичну сарадњу, као и са Туристичком организацијом Бања Луке, наступаћемо у неколико градова у Србији, у Београду, Новом Саду, Крагујевцу и Суботици. Учествоваћемо у културно-уметничком програму јер желимо да им пружимо пуну подршку у промовисању Републике Срспке у нашој држави", рекао је Николаш. Он је подсетио да је из добре сарадње Удружења "Крајишник" и Туристичке организације РС произашла и донација од 500 књига за Народну библиотеку "Данило Киш".    

КУЛТУРА

Мирославу Алексићу "Вишњићева награда" за 2020. годину

12. авг 2020. КУЛТУРА

Мирославу Алексићу "Вишњићева награда" за 2020. годину

Мирослав Алексић, песник из Врбаса, добитник је "Вишњићев...

Слике Стојана Божића у Ликовној галерији КЦ

03. авг 2020. КУЛТУРА

Слике Стојана Божића у Ликовној галерији КЦ

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса постављена је...

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

06. јул 2020. КУЛТУРА

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

Иако је за уторак, 07. јул, било најављено отварање излож...

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

01. јул 2020. КУЛТУРА

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

У оквиру издавачке делатности Народне библиотеке "Данило ...

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

20. јун 2020. КУЛТУРА

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

Градском музеју Културног центра Врбаса одобрена су средс...