"Крајишницима" награда на Сабору српског изворног стваралаштва

Удружење Крајишника "Крајина" из Врбаса освојило је треће место на X Сабору српског изворног стваралаштва у Војковићима, у општини Источна Илиџа. У конкуренцији више од 70 културно-уметничких друштава и удружења из Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине, која окупљају Крајишнике, Врбашани су се представили наступима који од заборава чувају обичаје кумства српског народа и тако заслужили трећу награду у укупном пласману.

"Удружење Крајишника 'Крајина' из Врбаса ове обичаје на сабору је представило литерарним радом, сценским приказом и песмама везаних за кумство. Освојили смо прво место у литерарном делу, друго у категорији сценског приказа, а у укупном пласману припало нам је треће место, што је велики успех врбаских Крајишника. Ово је још једна у низу награда и одличја са општинских, покрајинских, републичих и регионалних такмичења", рекла је Лидија Зарубица, потпредседница Удружења Крајишника.

Горан Николаш, председник "Крајишника", најавио је нови наступ чланова друштва, овога пута на Данима Републике Срспке у Србији. "На молбу наших пријатеља из Туристичке организације Републике Српске, са којом имамо званичну сарадњу, као и са Туристичком организацијом Бања Луке, наступаћемо у неколико градова у Србији, у Београду, Новом Саду, Крагујевцу и Суботици. Учествоваћемо у културно-уметничком програму јер желимо да им пружимо пуну подршку у промовисању Републике Срспке у нашој држави", рекао је Николаш. Он је подсетио да је из добре сарадње Удружења "Крајишник" и Туристичке организације РС произашла и донација од 500 књига за Народну библиотеку "Данило Киш".    

КУЛТУРА

Отворена изложба сликарке Адриен Ујхази

17. јун 2021. КУЛТУРА

Отворена изложба сликарке Адриен Ујхази

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса отворена је и...

Ускоро "Културно лето" у Змајеву

16. јун 2021. КУЛТУРА

Ускоро "Културно лето" у Змајеву

Змајево ће бити домаћин велике културно-забавне манифеста...

Данас почиње Јунски фестивал

11. јун 2021. КУЛТУРА

Данас почиње Јунски фестивал

Првим програмима у Градском музеју Културног центра Врбас...

Познати победници Невеновог фестивала деце песника

09. јун 2021. КУЛТУРА

Познати победници Невеновог фестивала деце песника

  Трочлани жири Невеновог фестивала деце песника, који ј...

Од петка у ЛГ изложба слика Невене Живковић

27. мај 2021. КУЛТУРА

Од петка у ЛГ изложба слика Невене Живковић

Ликовна галерија Културног центра Врбаса приредиће у пета...