Антонио Карловић победник 49. ФПМ

Антонио Карловић, млади песник из Загреба, победник је 49. Фестивала поезије младих. Жири у саставу Перо Зубац, председник, и Небојша Деветак и Иван Лаловић, чланови, другу награду доделио је Амини Хрнчић, песникињи из Маглаја, а трећу Шимону Тсуботи из Београда.

"Трећи пут сам на Фестивалу поезије младих у Врбасу и искрено речено, нисам сам се надао победи. Овде се редовно нађу добри песници, добри људи који пуно читају и раде, живе за поезију, и увек ми је била част и рачунао сам да сам направио успех када сам улазио у десет најбољих. Осећај због овог што се вечерас догодило, да постанем победник Фестивала поезије младих, не да се речима описати. Хвала свима који су ме примили на Фестивал, хвала за прилику за дружење са свим овим људима и великим песницима, то ми је можда и највећа награда. Фестивал поезије младих је велика манифестација која се није заборавила на простору бивше Југославије, а како пишем већ неколико година, имао сам амбицију да се окушам и на њему. Три пута сам слао песме, три пута сам улазио у финале, а ево сада, трећа срећа, постао сам и победник", рекао је након уручивања награде Карловић.

Награда „Станко Симићевић,“ за најмлађег овогодишњег учесника финалне вечери манифестације, припала је Подгоричанину Петру Ракочевићу. Награда за најлепшу љубавну песму ученика врбаских средњих школа припала је Весни Пешканов, ученици ССШ "4. јули" из Врбаса.

У музичком делу програма наступио је кантаутор Дејан Цукић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"