Градском музеју новац за два пројекта

Министарство културе и информисања Владе Србије и Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама издвојили су укупно 600.000 динара за реализација два пројекта које је припремио Градским музеј Културног центра Врбас.

Према речима Весне Гргуровић, руководитељке Градског музеја, Министарство културе издвојило је пола милиона динара за пројекат дигитализације музејске грађе, а Покрајински секретаријат за културу 100.000 динара за наставак археолошких истраживања на Шуваковом салашу.

"Прва средства ћемо утрошити за куповину професионалног скренера за дигитализацију комплетне музејске документације и фотографија, у најбољој резолуцији, затим touch screen екране који ће бити постављени у сталној поставци за презентовање музејског материјала који због недостка простора не може бити изложен, каи и за инсталирање ТИМУС софтвера. Овим програмом акценат се ставља на видљивост и доступност сазнања о музејским предметима. Повезивањем базе података на сталној поставци Музеја преко великих екрана и андроид апликације за мобилне уређаје посетиоцима се пружа могућност да прегледају базу Музеја и тако добију нова сазнања", рекла је Гргуровић. 

За други пројекат обезбеђено је 100.000 динара и истраживања на локалитету Шуваков салаш биће настављена током јесени.  

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"