Ликовна галерија КЦВ: Позив за откуп уметничких дела

Ликовна галерија Културног центра Врбаса расписала је ПОЗИВ на основу Конкурса Министарства културе за финансирање уметничких дела из области визуелних уметности за 2018. годину. Предмет конкурса је прикупљање предлога за финансирање уметничких дела из области визуелних уметности насталих у протеклих пет година, као и финансирање настајања нових уметничких дела савремених уметника. Конкурс се расписује на основу Конкурса Министарства за културу и информисање Републике Србије за финансирање уметничких дела из области визуелних уметности за 2018. годину.

Право учешћа имају сви ликовни, примењени и мултимедијални академски уметници. Разматрана ће бити само дела настала у протеклих пет година, дела у настајању и уметнички пројекти чија реализација се може завршити до краја 2018. године, савремене уметничке форме и израза.

Документација за конкурс треба да садржи: професионалну биографију уметника о чијем је делу реч, визуелну документацију са фотографијама уметничких дела који се предлажу за финансирање/скице уметничких дела за чије се настајање конкурише; опционално – каталози, портфолио и други штампани материјали уметника, установе културе, и/или визуелни материјали на ЦД-у, затим детаљан опис уметничког дела/пројекта (назив дела, димензије, техника, година настанка, концепција…), детаљно разрађен буџет (спецификација трошкова исказана искључиво у динарима). Конкурсни материјал се може доставити на електронску адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. , или поштом на адресу: Ликовна галерија Културног центра Врбаса (за ликовни конкурс), Маршала Тита 81, 21460 Врбас. Уколико се шаље поштом, сав материјал доставити и у електронском облику (на компакт диску, 300 dpi). Конкурсни материјал се не враћа, а непотпуни конкурсни материјал неће бити разматран. Послате фотографије, уколико дела буду финансирана, ће бити коришћене за штампани материјал и графичка решења. Конкурс је отворен до 30. маја 2018.

О одабиру дела која се шаљу на Конкурс Министарства културе, одлучује Уметнички савет Ликовне галерије Културног центра Врбаса. Сви пријављени аутори ће бити обавештени о резултатима конкурса Ликовне галерије путем и-мејла до краја јуна 2018. године. О финансирању одабраних дела одлучује комисија Министарства културе и информисања.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"