Представљена књига "Маги - Као да је била некад"

Народна библиотека "Данило Киш" организовала је синоћ промоцију књиге "Маги - Као да је била некад", аутора Душана Весића, посвећене  клавијатуристкињи групе ЕКВ Маргити Стефановић.

"Биографија о највећој хероини југословенског рокенрола доноси детаље из њеног живота које је Весић пажљиво и са љубављу прикупљао годинама желећи да напише истину о Маги. Аутор доноси потресну књигу о великим мукама, блиставом дару и трагичном крају југословенске рок принцезе, која је преминула 2002. у 43. години, али и разорну причу о успону и пропасти југословенске средње класе. Ово је роман о жени, роман о граду, роман о року, о новом таласу, али и роман о Југославији. Земљи Екатарине Велике, последњег југословенског бенда. Екатарина Велика је тако метафора једног времена, једног државног пројекта, његове вансеријске креативност и необјашњиве деструкције", речено је, између осталог, синоћ о књизи "Маги - Као да је била некад".

Како је истакао сам аутор, ово прича о једној талентованој уметници која је могла завршити и као светска пијанисткиња, да је отишла кад и Иво Погорелић на усавршавање у Москву. "Због строгости мајке остала је у Београду и постала део култног бенда ЕКВ као техничка и емотивна подршка Милану Младеновићу. Ова прича о љубави према музици уједно је и упозорење младима. Покушао сам да читаоцима приближим не само Маги, већ и једно време, врема које са ове дистанце деци делује скоро измаштано", рекао је Весић.

"Биографија Маргите Стефановић је једна од најквалитетнијих наших биографија, о чему се слажу и библиотекари. Потпуно је обухватла лични и уметнички живот Маги, али и друштвене прилике тог времена, све до 2002. године када је преминула", рекла је након промоције Милијана Радовановић, директорка НБ "Данило Киш".

КУЛТУРА

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

01. јул 2020. КУЛТУРА

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

У оквиру издавачке делатности Народне библиотеке "Данило ...

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

20. јун 2020. КУЛТУРА

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

Градском музеју Културног центра Врбаса одобрена су средс...

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

17. јун 2020. КУЛТУРА

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

Ликовна галерија Културног центра Врбаса приредила је изл...

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

20. мај 2020. КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

Ликовна галерија Културног центра Врбаса наставља са радо...

НБ расписала литерарни и ликовни online конкурс

20. мај 2020. КУЛТУРА

НБ расписала литерарни и ликовни online конкурс

Народна библиотека "Данило Киш" расписала је пр...