Књижевници из Врбаса најбољи на више конкурса

Последњих неколико недеља књижевници из Врбаса освојили су серију вредних литерарних награда на разним конкурсима у земљи и региону.

Песнику Благоју Баковићу додељена је награда Задужбине Бранка Ћопића, која се додељује за дела високе уметничке вредности, објављена први пут у протеклој, у овом случају, 2018. години. Заједно са још два лауреата, Баковић је награду заслужио за поему "Како врабац пева".

Истовремено, врбаски писац Горан Лабудовић Шарло добитник је награде "Златна сова" за рукопис романа "Ветрушка у данима неба", на конкурсу Завода за уџбенике у Источном Сарајеву.

Успеси нису изостали ни на књижевном конкурсу "Милутин Ускоковић", који организује Народна библиотека Ужице. Ова награда додељује су за најбољу необјављену приповетку на српском језику у претходној години. У саопштењу жирија наводи се да је прва награда за најбољу необјављену приповетку у 2018. години припала Момчилу Бакрачу, за приповетку "Путовање, кавалири и пешаци", а трећа Миру Радојевићу за приповетку "Страх-орах", обојици из Врбаса. Жири је одлучио и да у посебном додатку часописа Међај буде објављена и приповетка "Мали витражи великог света", аутора Горана Лабудовића Шарла. 

Истовремено, Миро Радојевић је награђен и на међународном конкурсу часописа Авлија, на тему помирења и изградње трајног мира на Западном Балкану, на ком је бирана најбоља поезија, проза и афоризми који ће уз есеје на тему о заједничком: босанском, српском, хрватском и црногорском језику, бити објављени у зборнику ‘’Нови мостови/Нови мостови’’. Радојевићу је у категорији проза припала друга нагтрада, за причу "Војни позив".

 

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"