Глумац Милан Марић отвара Равно Село Филм Фестивал

Наш млади глумац Милан Марић ове године ће бити "Лице у фокусу" Равно Село Филм Фестивала. Милан ће свечано отворити фестивал и бити почасни гост прве вечери фестивала, у петак 21. јуна.

"Задовољство ми је да су ме позвали да ове године представљам Равно Село Филм Фестивал као ‘Лице у фокусу’. Драго ми је да могу на овај начин да подржим фестивал који је посвећен дебитантима и младим људима. Није нимало лако наћи своје место у озбиљној конкуренцији афирмисаних аутора. Сваком ко започиње своју каријеру, подршка је преко потребна. Желим успешан фестивал свима и видимо се у Равном Селу следеће недеље", рекао је млади а већ славни глумац. Марић је добитник награде за “Европску звезду у успону” на овогодишњем Филмском фестивал у Берлину и тренутно је један од најангажованијих глумаца у домаћим серијама. 

Фестивал ће отворити дебитантско остварење Петра Ристовског – Краљ Петар Први, у ревијалном програму, док ће у такмичарском програму бити приказана четири филма и то: Човек који је купио месец, редитеља Паола Зуке (Италија), Између дана и ноћи, редитеља Андра Мартиновића (Црна Гора), Такси блуз Мирослава Стаматова (Србија) и Последњи Србин у Хрватској Предрага Личине (Хрватска и Србија).

Пропратни програми за младе су бесплатни, као и све пројекције филмова и почињу: Филмићем – новосадском смотром младалачког филма који води Лора Ђуровић, затим следи Изложба костима и радионица нашег чувеног костимографа Бориса Чакширана, док ће глумачкој радионици Маријане Јанковић (чији је дебитански кратки играни филм Маја победио на ТРИБЕЦА фестивалу), пристуствовати студенти Факултета Драмских уметности са Цетиња и Факултета уметности из Новог Сада.

Жиријем главног такмичарског програма председава Маријана Јанковић, док су остали чланови Дарко Бајић, редитељ, и Александар Протић, дизајнер звука и продуцент. Фестивал се одржава уз подршку Покрајинског секретаријата за културу, Министарства културе Републике Србије и општине Врбас.

КУЛТУРА

Скулптуре Војимира Дедеића у Градском музеју

18. окт 2019. КУЛТУРА

Скулптуре Војимира Дедеића у Градском музеју

У Градском музеју Културног центра Врбаса отворена је рет...

Јесењи Ликовни салон заказан за 20. октобар

16. окт 2019. КУЛТУРА

Јесењи Ликовни салон заказан за 20. октобар

И ове године поводом Дана општине Врбас одржаће се изложб...

Стигло првих 1.000 доза вакцине против грипа

15. окт 2019. КУЛТУРА

Стигло првих 1.000 доза вакцине против грипа

Дом здравља "Вељко Влаховић" добио је данас првих 1.000 д...

Отворен конкурс за организацију изложби

10. окт 2019. КУЛТУРА

Отворен конкурс за организацију изложби

Ликовна галерија Културног центра Врбаса позвала је свр з...

Веселин Милићевић победник фестивала "Булка"

05. окт 2019. КУЛТУРА

Веселин Милићевић победник фестивала "Булка"

Афористичар, сатиричар и песник за децу из Врбаса Веселин...