Слике Јелене Булајић у МСУ Војводине

У Музеју савремене уметности Војводине синоћ је отворена велика самостална изложба младе сликарке из Врбаса Јелене Булајић, која последњих година постиже значајне успехе на интернационалној уметничкој сцени.

"Ауторка је привукла пажњу јавности монументалним платнима још током студија на Академији уметности у Новом Саду, углавном портретима старијих особа, истражујући кроз овај тематски оквир како конструкцију монохроматских површина, тако и лица – носиоца искуства и истрајности, јасног израза и емоције. На систематичан и аналитичан начин приступа приказивању старости, у друштву маргиналној тематици, насупрот тежњи за вечном лепотом и младошћу, коју својим радом и поставком у елитним изложбеним просторима чини видљивом и важном", записано у најави ове изложбе. Јелена је до сада излагала у Великој Британији, Аустрији, Швајцарској, Немачкој, Мађарској и Сједињеним Америчким Државама.

Кустоскиња поставке у Музеју савремене уметности Војводине Сања Којић Младенов, навела је да "новим истраживањима Јелена Булајић наставља са испитивањем људске физиономије, својеврсним мапирањем лица, кроз портрете различитих формата, старих и младих особа у серијама, да би истраживање тактилности људске коже временом проширила на пропитивање простора других, за њу важних елемената – неба, воде и планина; њихове структуре, прелаза и осцилација".

Прилог о отварању изложбе РТВ.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"