Зборник поезије финалиста ФПМ промовисан на Сајму књига

На 64. Међународном сајму књига у Београду, у петак, 25. октобра у сали "Добрица Ерић" промовисан је зборник поезије "У ишчекивању светла" финалиста 51. Фестивала поезије младих, у издању београдске издавачке куће "Граматик" и Фестивала поезије младих. Наступили су: Слађана Бушић, Анђела Пендић, Матија Петровић, Шимон Тсубота, Мима Пековић и Фарук Шакат, којима се придружила Снежана Николић, победница Фестивала 2012. године.

На промоцији се у име општине Врбас окиупљенима обратила Мира Недић, начелница Одељења за друштвене делатности и чланица Савета ФПМ, која је истакла важност најстарије књижевне манифестације за младе песнике која се одржава у Врбасу, али и подршку локалне самоуправе Фестивалу и његовим финалистима.

Песник и секретар Фестивала поезије младих Бранислав Зубовић, који је водио програм, у разговору за Радио Београд истакао је да се добрим показало то што је заједно са Гораном Лабудовићем Шарлом Савету Фестивала предложено успостављање сарадње са издавачком кућом "Граматик". "Ова кућа већ седам година штампа Фестивалски зборник и организује промоцију младих песника стасалих у Врбасу на Међународном сајму књига у Београду. Данило Јокановић, директор 'Граматика', је и сам био финалиста Фестивала па добро зна како најбоље да помогне. Могу да потврдим да нема бољег места и свечанијег тренутка за младог песника од казивања поезије на најзначајнијој манифестацији књиге у региону", рекао је Зубовић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"