"Ветрушка у данима неба" - Соларисов роман године

Роман Горана Лабудовића Шарла "Ветрушка у данима неба" у првим данима 2020. године доживео је још једно признање - у новогодишњој фејсбук акцији коју је приредио ИКЦ "Соларис" из Новог Сада, корисници ове друштвене мреже изабрали су роман  писца из Врбаса за најзапаженији домаћи роман 2019. године. Гласало се током првих девет дана јануара а гласови су стизали са свих страна региона и света.

Највише гласова добио је роман "Ветрушка у данима неба", док је други по броју гласова био роман "Рубикова коцка" Саше Радоњића. Гласове су још добили романи Милоша Латиновића, Игора Маројевића, Слободана Тишме, Ивана Ивањија и Зорана Ћирића. Објава за гласање је имала више од 10.000 прегледа и преузимали су је бројни портали који се баве културом у Србији. Ово је, иначе, први пут код нас да се једно књижевно признање додељује транспарентно, акламацијом читалаца под пуним именом и презименом. Горану Лабудовићу Шарлу ће овим поводом бити уручена пригодна плакета као и "Соларисова" едиција Антологија српске прозе у пет томова.

"Мој роман се нашао у озбиљној конкуренцији веома успелих романа, међу значајним именима наше књижевности и то је за мене била сасвим довољна част. Посебно ми је било драго да се о романима изјашњавају читаоци гласањем. Било је то за све нас велико и ново искуство. Када су гласови прикупљени звали су ме другари одасвуд па чак и из Канаде и Јужне Африке, и од Суботице до Котора, од Сарајева до Књажевца. Хвала читаоцима и хвала 'Соларису' који је дао реч онима због којих и стварамо, а то су читаоци", рекао је за vrbas.net Лабудовић.

КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

20. мај 2020. КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

Ликовна галерија Културног центра Врбаса наставља са радо...

НБ расписала литерарни и ликовни online конкурс

20. мај 2020. КУЛТУРА

НБ расписала литерарни и ликовни online конкурс

Народна библиотека "Данило Киш" расписала је пр...

ОМШ у акцији "Музика за суграђане"

04. мај 2020. КУЛТУРА

ОМШ у акцији "Музика за суграђане"

Основна музичка школа из Врбаса организовала у четвртак а...

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

10. мар 2020. КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

Татјана Лош, једна од ауторки књиге "Оне су промениле Срб...

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

06. мар 2020. КУЛТУРА

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

У Градском музеју Културног центра Врбаса у петак је отво...