Обележен Дан НБ "Данило Киш"

Доделом књижевне награде "Небојша Деветак", уручењем поклона највреднијим читаоцима у свих седам одељења, те промоцијом књиге "Митови српске историје" историчара Дејана Ристића, Народна библиотека "Данило Киш" свечано је обележила Дан установе.

Овогодишњи добитник признања "Небојша Деветак", које се додељује за најбољи прилог у Часопису за књижевност, уметност и културу "Траг", је Верољуб Вукашиновић, песник из Трстеника, одлучио је жири за доделу награде који је радио у саставу: Ђорђо Сладоје, Бранислав Зубовић и Саша Радојчић.

"Вукашиновић је модеран глас који тражи и налази упориште у традицијама српске књижевности. Инсистира на везаном стиху и традиционалним поетским облицима и говори о стварности каква она јесте – слојевита и сложена. Награда носи име по истанчаном песнику, Небојши Деветаку, и додељује се исто тако истанчаном песнику", саопштио је жири.

Део програма обележавања Дана установе био је посвећен и онима због којих Народна библиотека "Данило Киш" постоји од 1962. године, под овим називом од 1992, а то су љубитељи литературе и читаоци. Као највреднији читалац на Дечјем позајмном одељењу у Врбасу награђена је Драгана Грмуша, а на Одељењу за одрасле Горан Мрђеновић. Највреднији читалац у Бачком Добром Пољу је Марија Брдар, у Змајеву Весна Галетин, у Савином Селу Павле Грња, у Равном Селу Биљана Јанков, а у Куцури Ксенија Губаш. Њима су на поклон од Народне библиотеке уручене књиге. Као пријатељ Народне библиотеке књигом је награђен и Мирослав Ковач из Врбаса. Њима је књиге, као и награду песнику Верољубу Вукашиновићу, уручила Милијана Радовановић, директорка НБ "Данило Киш".

Прилог ТВ Бачка.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"