Ликовна колонија у ОБВ

Likovna kolonija OBVУ жељи да оплемени простор и учини га пријатнијим за пацијенте и особље, Општа болница Врбас организовала је претходног викенда прву сликарску колонију под називом „Врбаски сликари врбаској болници – уметношћу против болести“. Идеја о организовању ликовне колоније датира још од деведесетих година, када су своје радове болници поклонили сликари Војимир Дедеић и Светислав Шљукић, али је тек сада могла бити реализована јер је подржана од стране менаџмента ОБВ и медицинских радника који се и сами баве сликањем.
  „Надамо се да ћемо успети да у континуитету организујемо сликарску колонију и да ће овај вид хуманости врбаских уметника прерасти у традиционалну манифестацију, на задовољство пацијената у болници и свих наших суграђана“, речено је приликом отварања колоније.
  Сликарима су добродошлицу и успешан рад пожелели др Драгана Тегелтија, помоћница директора за медицинска питања, и др Миле Новковић, управник Интернистичког сектора.
  Учесници сликарске колоније били су Ратко  Шоћ, Војимир Дедеић, Светислав Шљукић, Петар Шушулић, Тања Перуновић, Љубисав Срдановић, Милосав Павловић, Благоје Орбовић, Силвија Степановић, Јован Арамбашић, Маријана Петричевић, Снежана Мишовић, Јулија Ђокић, Виолета Клопан, Снежана Вујошевић, Љиљана Радојчић, Владо Брканлић, Драган Бабовић, Драган Симић, Соња Жуловић, Милијана Радовановић, Игор Радовић и Јелена Кошћук, ученица 5. разреда основне школе која је била најмлађа на колонији.
  Општој болници помоћ у организацији колоније пружили су предузећа „Тутњевић транспорт“, „Супермикс“, „Carnex“, „Сава Ковачевић“, и „Тривит-пек“, и др Миле Новковић, који је обезбедио напитке за учеснике. 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"