Песме Бранислава Зубовића у руском часопису "Рукопис"

У најновијем, угледном, међународном књижевном часопису "Рукопис" који излази у Ростову на Дону у Русији, у рубрици "Наши преводи", објављене су четири песме с кратком биографијом, библиотекара Јавне библиотеке "Данило Киш", и песника Бранислава Зубовића, недавно награђеног престижном наградом "Печат вароши сремскокарловачке".

Бранислав Зубовић (рођен 1976. године у Тузли, живи у Новом Саду, ради у Врбасу), дипломирао је на Катедри за српску књижевност и језик на Филозофском факултету у Новом Саду. Запослен је у Јавној библиотеци "Данило Киш" као уредник књижевног програма и издавачке делатности. Од 2008. године је секретар Фестивала поезије младих. Главни је и одговорни уредник Часописа за књижевност "Траг" од 2017. године. Бранислав Зубовић је објавио књиге песама: „Руком од ветра тишом“, (Ипа СЛОВО, Врбас, 2000), „Велики бол“, (Народна књига, Београд, 2004), „Опште прилике“, (Народна библиотека „Данило Киш“, Врбас, 2011), „Носталгија будућности: изабране и нове песме“, (Граматик, Београд, 2013), „Тремор“, (Удружење књижевника Србије, Београд, 2020). Добитник награда „Раваничанин” за изузетан допринос развоју и очувању српске духовности и културе, Параћин, 2019, Награда „Бајо Џаковић” за најбољу књигу године, Јагодина, 2020. и "Печат вароши сремскокарловачке" за 2020. годину.

Песме Зубовића у врло кратком времену објављене  су у часописима на руском језику „Територија речи” који се штампа у Краснодону у Луганској области, као и у  часопису „Јуност” који излази у Москви. Поред Зубовића, у часопису "Рукопис" нашли су се и преводи песника из Црне Горе Андрије Радуловића и Новице Ђурића, председника Удружења књижевника Црне Горе, те Зорана Костића из Бањалуке.

КУЛТУРА

Отворена изложба сликарке Адриен Ујхази

17. јун 2021. КУЛТУРА

Отворена изложба сликарке Адриен Ујхази

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса отворена је и...

Ускоро "Културно лето" у Змајеву

16. јун 2021. КУЛТУРА

Ускоро "Културно лето" у Змајеву

Змајево ће бити домаћин велике културно-забавне манифеста...

Данас почиње Јунски фестивал

11. јун 2021. КУЛТУРА

Данас почиње Јунски фестивал

Првим програмима у Градском музеју Културног центра Врбас...

Познати победници Невеновог фестивала деце песника

09. јун 2021. КУЛТУРА

Познати победници Невеновог фестивала деце песника

  Трочлани жири Невеновог фестивала деце песника, који ј...

Од петка у ЛГ изложба слика Невене Живковић

27. мај 2021. КУЛТУРА

Од петка у ЛГ изложба слика Невене Живковић

Ликовна галерија Културног центра Врбаса приредиће у пета...