Песме Бранислава Зубовића у руском часопису "Рукопис"

У најновијем, угледном, међународном књижевном часопису "Рукопис" који излази у Ростову на Дону у Русији, у рубрици "Наши преводи", објављене су четири песме с кратком биографијом, библиотекара Јавне библиотеке "Данило Киш", и песника Бранислава Зубовића, недавно награђеног престижном наградом "Печат вароши сремскокарловачке".

Бранислав Зубовић (рођен 1976. године у Тузли, живи у Новом Саду, ради у Врбасу), дипломирао је на Катедри за српску књижевност и језик на Филозофском факултету у Новом Саду. Запослен је у Јавној библиотеци "Данило Киш" као уредник књижевног програма и издавачке делатности. Од 2008. године је секретар Фестивала поезије младих. Главни је и одговорни уредник Часописа за књижевност "Траг" од 2017. године. Бранислав Зубовић је објавио књиге песама: „Руком од ветра тишом“, (Ипа СЛОВО, Врбас, 2000), „Велики бол“, (Народна књига, Београд, 2004), „Опште прилике“, (Народна библиотека „Данило Киш“, Врбас, 2011), „Носталгија будућности: изабране и нове песме“, (Граматик, Београд, 2013), „Тремор“, (Удружење књижевника Србије, Београд, 2020). Добитник награда „Раваничанин” за изузетан допринос развоју и очувању српске духовности и културе, Параћин, 2019, Награда „Бајо Џаковић” за најбољу књигу године, Јагодина, 2020. и "Печат вароши сремскокарловачке" за 2020. годину.

Песме Зубовића у врло кратком времену објављене  су у часописима на руском језику „Територија речи” који се штампа у Краснодону у Луганској области, као и у  часопису „Јуност” који излази у Москви. Поред Зубовића, у часопису "Рукопис" нашли су се и преводи песника из Црне Горе Андрије Радуловића и Новице Ђурића, председника Удружења књижевника Црне Горе, те Зорана Костића из Бањалуке.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"