Од уторка 53. Фестивал поезије младих

Фестивал поезије младих у Врбасу, најзначајнија поетска манифестација у региону, одржаће се и ове године у септембру због пандемије корона вируса, од 21. до 25. септембра. Према речима секретара Бранислава Зубовића, Фестивал који ове године прославља 53. рођендан, окупиће песнике, књижевне критичаре, музичаре и победнике 51. и 52. манафестације који ће на овогодишњем сусрету најбољих младих песника имати и промоције својих књига.

"Фестивал почиње у уторак, сталним програмом 'Излет у прозу'. Биће представљен књижевни опус Владимира Пиштала, књижевника и управника Народне библиотеке Србије. О његовом стваралаштву говориће Милета Аћимовић Ивков и Ненад Шапоња. У музичком делу програма наступиће хор 'Св. Серафим Саровски'. У среду, у програму 'Портрет песника' своје стихове говориће Благоје Баковић. У четвртак, на песничкој вечери гостију Фестивала поезије младих своје ће стихове говорити Милош Јанковић, Драгица Стојановић, Снежана Николић, Давид Кецман Дако, Зоран Ђерић, Емсура Хамзић и Ђорђе Нешић, уз музичку пратњу Немање Нешића, кантаутора из Новог Сада.

У петак, публици ће бити представљене књиге две победнице Фестивала поезије младих, 51. на коме је победила Амина Хрнчић, и 52. на коме је победила Анђела Пендић. О њиховим књигама поезије говориће Снежана Николић и Горан Лабудовић Шарло. Последњег дана Фестивала, у суботу, публика ће имати прилике да присуствује промоцији нових књига врбаских песника Александра Семакина и Борислава Гвозденовића, о њиховим књигама говориће Милица Миленковић. Завршно вече 53. Фестивала поезије младих по традицији биће одржано у сали биоскопа 'Југославија' на коме ће наступити десет младих песника, финалиста овогодишњег фестивала, након чега ће жири на чијем је челу Перо Зубац, прогласити лауреата, и доделити другу, трећи и награду 'Станко Симићевић'. У музичком делу програма публици у Врбасу представиће се Ана Станић", саопштио је Бранислав Зубовић, секретар ФПМ.

КУЛТУРА

Расписан конкурс за нову излагачку сезону

11. окт 2021. КУЛТУРА

Расписан конкурс за нову излагачку сезону

Ликовна галерија Културног центра Врбаса расписала је кон...

Предавање др Драгане Малешевић у ЈБ "Данило Киш"

11. окт 2021. КУЛТУРА

Предавање др Драгане Малешевић у ЈБ "Данило Киш"

Јавна библиотека "Данило Киш" организоваће у четвртак, 14...

Рајко Р. Каришић промовисао књигу портрета Врбашана

25. сеп 2021. КУЛТУРА

Рајко Р. Каришић промовисао књигу портрета Врбашана

Рајко Р. Каришић, уметнички фотограф, представио је синоћ...

Изложба графика Диане Моралес Галициа

24. сеп 2021. КУЛТУРА

Изложба графика Диане Моралес Галициа

Ликовна галерија Културног центра Врбаса организоваће у у...

"Панонски вашар" поново у Врбасу

24. сеп 2021. КУЛТУРА

"Панонски вашар" поново у Врбасу

Врбас ће у суботу и недељу, 25. и 26. септембра, бити дом...