Сликар Владо Њаради постао члан Музеја штафелаја

Врбаски сликар Владо Њаради постао је члан Музеја штафелаја, групе познатих ликовних уметника Србије која негује традиционално штафелајно сликарство.

Пријем нових чланова уприличен је годишњом изложбом у излагачком простору Музеја свечовека, који се налази на Зеленом венцу у Београду. Како је саопштио Њаради, новонастала група Музеја штафелаја је наставак традиције познате уметничке Медиале, која је деловала шездесетих година прошлог века и која је имала велики утицај на ликовни живот и савременике Београда и тадашње Југославије.

Владо Њаради рођен је 1966. године  у Врбасу. Завршио је Школу за дизајн, графички одсек у Новом Саду. Самостално у земљи и иностранству је излагао више од педесет пута, а колективно на жирираним изложбама, салонима, бијеналима и тријеналима по целом свету више од 700 пута. Награђиван је за сликарство, графику, цртеж, уметничку фотографију, графички дизајн, мејл арт, драму и сатиру. Аутор је више од тридесет, углавном међународних уметничких пројеката, као и више инсталација, перформанса и сценографија.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"