Музеји Врбаса и Никшића договорили сарадњу

Руководства Градског музеја Културног центра Врбаса и Јавне установа Музеји и галерије из Никшића, договорила су данас да као представници установа одговорних за културни живот у два побратимљена града, интензивирају сарадњу у области којом се баве. Овим поводом Градски музеј Врбаса посетила је Весна Тодоровић, директорка ЈУ Музеји и галерије, заједно са сарадницима.

"Наши утисци посетом Градском музеју Врбаса и гостољубљем на које смо наишли, заиста су фантастични, посебно након што смо прошли кроз изложене поставке. Овде има шта да се види, посебно на месту где се култура потврђује као мешавина разних утицаја. Овде са та помешаност види у пуном смислу, у свом богатству садржаја. Разлог нашег боравка у Врбасу је сагледавање могућности за сарадњу, о томе већ разговарају кустоси наших установа, и већ сада разматрамо идеју да сарадња крене једном изложбом оружја из наше етнографске збирке, која би требала да се организује током септембра ове године", рекла је Тодоровић.

Весна Гргуровић, археолог и руководилац Градског музеја Врбаса, истакла је свака врста сарадње установа оваквог типа може донети унапређење културне понуде код оба партнера, од чега корист увек имају посетиоци. "Између Врбаса и Никшића већ постоје снажне братске везе, реч је о градовима побратимима, а имамо много тога заједничког везаног за културу, традицију и историју, због чега је ово јако добар начин да се граде мостови и повезују градови, народи и заједнице. Размена изложби је увек добра за све и иако је идеја на почетку реализације, све би требало да крене од изложбе старог оружја у нашем Градском музеју", рекла је након састанка Гргуровић.  

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"