„Плетисанке“ у Музејској збирци

Музејска збирка Културног центра Врбаса и Културно-просветно друштво „ДОК“ из Куцуре, у сарадњи са Етно клубом «Отето од заборава», литерарном секцијом «Хавријил Нађ» ОШ Братство-јединство из Куцуре, и Заводом за културу војвођанских Русина, организовали су изложбу изворних русинских ручних радова «Плетисанке: Из културне баштине Русина».
  „Врбас представља мултинационалну и мултиконфесионалну средину у којој влада толеранција, међусобно уважавање и поштовање. И ова изложба на најбољи начин говори о култури, идентитету и традицији народа који живе у општини Врбас. Руководство општине Врбас учиниће све да унапреди простор у коме ради Музејска збирка, како би се створили услови за постаљање сталне музејске поставке која би на најбољи могући начин показала сву лепоту, богатство, разноликост, традицију и обичаје народа који су живели и живе на територији наше општине“, рекао је приликом отварања изложбе Вукашин Вујичић, портпарол локалне самоуправе.
  „Изложба представља добар одабир предмета који на најбољи начин сведоче о националном идентитету Русина настањених у Врбасу и околини“, рекла је Љубица Отић, музејски саветник у Музеју Војводине.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"