Песничко вече Фестивала поезије младих

У наставку Фестивала поезије младих у четвртак је, у дворишту Градског музеја Културног центра Врбаса, одржано Песничко вече. Са по две песме окупљенима су се представили Братислав Милановић, Верољуб Вукашиновић, Јелена Стојсављевић, Тијана Сладоје, Предраг Бјелошевић, Ђорђе Матић, Сунчица Радуловић, Растко Лончар, Милош Јанковић и Далибор Томасовић, док је у музичком делу наступао Камерни састав "Дуо С" који чине Сара Зубовић на флаути, и Стефан Тодоровић, ученици Музичке школе "Исидор Бајић".

"Успешно смо организовали и одржали 'Песнички митинг', чувени део Фестивала поезије младих у којем наступају песници, гости манифестације. Публици се представило десет врло значајних песника, различитих генерација и различитих поетика, тако да је и овога пута очуван ниво песничког митинга, једног од најпопуларнијих програма Фестивала поезије младих. Свој допринос успешној вечери приложили су млади виртуози Сара и Стефан, који су нам одсвирали неке класичне композиције", оценио је Бранислав Зубовић, секретар ФПМ. 

Песник и театролог Предраг Бјелошевић, председник Удружења књижевника Републике Српске, иако, како каже, није често долазио у Врбас, зна да у њему има изванредних песника од којих су му неки и пријатељи. "За њихово песничко дело се одувек знало и зна се, и за време бивше Југославије и данас када смо раздвојени. Мало је градова ове величине са тако добрим писцима. Стицајем неких околности долазим по други пут у Врбас у последњих неколико година, и иако нисам од писаца који су у младости јурили и данас јуре конкурсе и наступе, истински сам радостан што сам имао прилику да говорим стихове у Врбасу. Посебно се радујем виђењу са драгим људима и дружењу са њима", рекао је Бјелошевић.

КУЛТУРА

Све спремно за Невенов фестивал деце песника

29. мај 2023. КУЛТУРА

Све спремно за Невенов фестивал деце песника

Жири 34. Невеновог фестивала деце песника у Савином Селу ...

Отворен 55. Фестивал поезије младих

24. мај 2023. КУЛТУРА

Отворен 55. Фестивал поезије младих

У Врбасу је отворен 55. Фестивал поезије младих.

"Шешири из колекције Музеја Војводине" у Градском музеју Врбаса

16. мај 2023. КУЛТУРА

"Шешири из колекције Музеја Војводине" у Градском музеју Врбаса

Први програм овогодишње манифестације "Музеји за 10" - из...

Врбас део манифестације Музеји за 10

15. мај 2023. КУЛТУРА

Врбас део манифестације Музеји за 10

Градски музеј Културног центра Врбаса и ове године биће д...

Утврђен програм Фестивала поезије младих

12. мај 2023. КУЛТУРА

Утврђен програм Фестивала поезије младих

Савет Фестивала поезије младих, који ће се ове године одр...