Сусрети српских књижевника у Врбасу

Непрофитна организација "Центар културног развоја" из Врбаса организоваће и ове јесени две традиционалне књижевне манифестације - "Lingua Pannonica", сусрет војвођанских песника, а затим и Сусрете српских књижевника. 

У три наврата љубитељи литературе имаће прилику да у Јавној библиотеци "Данило Киш" слушају афирмисане поете и прозаисте и упознају се са њиховим књижевним опусом. "Lingua Pannonica" довешће у Врбас, у среду 11. октобра, песникиње Тијану Сладоје, Зденку Валент Белић, Јелену Марићевић Балаћ и Милену Кулић, и песника Дарка Бурмуџију, са којима ће од 17.30 часова разговарати модератор, књижевник из Врбаса Момчило Бакрач.

Сусрети српских на програму су у петак, 13. октобра, и у понедељак, 16. октобра, такође у Јавној бибилотеци "Данило Киш". Првога дана о књижевности и књижевном стварању говориће Дејан Алексић, Петар Матовић и Ален Бешић, а другог Звонко Карановић, Ана Марија Грбић и Марјан Чакаревић. Модератор у оба сусрета биће Момчило Бакрач.

Покровитељ ових књижевних вечери је Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама и Министарство културе.

 

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"