Нова књига песама Шарла Лабудовића - "Друштвено књиговодство"

У Јавној библиотеци ''Данило Киш'' одржана је промоција књиге Горана Лабудовића Шарла ''Друштвено књиговодство''. О књизи су говорили Бранислав Зубовић, књижевник и песник, и проф. Растко Лончар, књижевни критичар из Новог Сада. Ово је, иначе, десета Лабудовићева књига поезије.

Растко Лончар оценио је у уводној речи да је Горан Лабудовић Шарло "стваралац култивисаног живљења, и живота у култури".

"Пошто се, наиме, не ради о књизи која је писана страхом пред пролазношћу – тако честим у данашње време – нити дивљењем вечности, већ књизи која хвата вечно у пролазном и не обраћа пажњу на пролазно у вечном, то јој се мора посветити стрпљење. Она се не мора читати дуго, али се мора читати стрпљиво, тако да се провери да ли је добри књиговођа био поштен у предавању нам на чување докумената којим приступа дефинисању нашег доба", истакао је Лончар.

Бранислав Зубовић је говорећи о књизи рекао да са Лабудовићем сарађује више од 25 година и да је био поносни уредник великог броја књига или рецензент, а затим нагласио да је након прошле књиге која је собом носила носталгију, Лабудовић у овој књизи "донео реалан поглед на човека, свет и човечанство, да су додири историје и будућег огледани у садашњости те да је потребно и важно да читалац верује песнику који у овој књизи лишеној циклуса, повезује магистрале на један особен начин".

Горан Лабудовић Шарло је изјавио да је поносан што се књига нашла у гласовитој библиотеци Графопринта чије су књиге уистину песничке, као некада, у време великих издавачких кућа.

''Друштвено књиговодство'' је књига о нама на средокраћама које се не померају никуда, чини се, ни у нама самима, ни у свету. Иза нас стоји опомињућа прошлост и умрежена будућност. Некада су наши стари говорили да би паукови небо премрежили, а сада нам је јасно да је то била тек метафора", поручио је Лабудовић.

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"