Злато за Дечији фолклорни ансамбл КЦ Врбаса

У Врбасу је данас одржан 62. Музички фестивал деце Војводине и концерт фолклорних ансамбала. Учествовало је 40 дечијих група из целе Војводине, који су право да наступе у Врбасу изборили на полуфиналној смотри одржаној у Кули пре 15 дана.

Фестивал је отворила заменица председника општине Врбас Тијана Алексић, која је рекла да није нимало случајно што је Врбас од ове године постао домаћин Фестивала, након низа година у којима је домаћин била Бачка Топола.

"Врбас је град културе, град поезије, град фестивала. У суботу је завршен 56. по реду Фестивал поезије младих, очекује нас ускоро Невенов фестивал деце песника, затим Фестивал свирања на традиционалним инструментима, и многе друге значајне смотре народне традиције и стваралаштва. И потпуно је логично да се у Врбасу одржи, и настави да се одржава наредних година, најважнија смотра дечијег фолклорног стваралаштва. Поносна сам на чињеницу да смо домаћини овако значајне манифестације на којој учествује 40 дечјих група из целе Војводине. Поносна сам и на чињеницу да је у финалу Покрајинске смотре учествује и Дечији фолклорни ансамбл Културног центра Врбаса, који вредно и марљиво вежба. За сваку похвалу су и њихови родитељи који улажу огроман труд, енергију и љубав у усмеравање деце да чувају и вреднују традицију и културно наслеђе", рекла је Алексић и истакла да општина Врбас све више пажње поклања очувању, неговању и промоцији традиционалног стваралаштва, као и да инвестира највише средстава у новијој историји у развој културе, градњу, реконструкцију и опремање домова културе. "Ти домови културе су централна места друштвеног и културног живота и допринеће да се још више деце и младих бави фолклорном уметношћу. Више него икад подржавамо Културни центар Врбаса и Фоклорни ансамбл, који на најбољи начин промовишу нашу општину, традицију и културу и освајају одличја и признања", истакла је Алексић.

Низ успеха настављен је и овога пута - ЗЛАТНА МЕДАЉА за наступ на 62. Фестивалу фолкорних ансамбала деце Војводине припала је Дечијем фолклорном ансамблу Културног центра Врбаса. Ансамбл је награђен за кореографију Игре из Брусника, уметничке руководитељке и кореографкиње Јоване Вујчин Мажић и кореографа Љубомира Вујчина, као и руководиоца оркестра Предрага Алексића.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"