"Дугодневница" Теодоре Ракиџић у Ликовној галерији КЦ

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса у уторак је отворена самостална изложба слика Теодоре Ракиџић, лауреата 49. Палете младих. Љубитељима уметности академска сликарка из Београда представила се са двадесетак дела разних димензија, именујући изложбу "Дугодневница".

"Почаствована сам чињеницом да сам победница 49. Палете младих 2023. године и ово је моје друго самостално излагање у Ликовној галерији у Врбасу. Претходни пут изагала сам 2021. године, заједно са две колегинице, и веома сам срећна што сам поново овде. Ова изложба обухвата радове настале у претходне три године, названа је Равнодневница јер осликава промене положаја Сунца у току дана у односу на архитектуру са којом се сусрећемо и то је тема која се прожима кроз све слике, претварајући све у чисто ликовни мотив. За динамику поставке битно је и да имамо различите формате радова, потреба да се покаже умеће на више различитих димензија платана. Надам се новим самосталним изложбама и представљању јавности нових радова", рекла је приликом отварања Теодора Ракиџић.   

Представљајући ликовно стваралаштво академске сликарке из Београда, уз оцену да се, иако је Теодора веома млада, ради о већ снажно формираној уметници која успешно на платно доноси снагу светлости и сенки, изложбу је отворила Милијана Радовановић, уредница Палете младих.

Теодора Ракиџић рођена је 1995. године у Београду, докторанд је на Факултету ликовних уметности у Београду, до сада је излагала у родном граду, Диселдорфу, Шапцу, Кикинди, Ужицу, Сомбору, Врбасу и другим градовима, добитница је награде Палете младих 2023. године, награде Факултета ликовних уметности, награде на Пролоћеној изложби УЛУС-а, као и разних стипендија за талентоване уметнике. 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"