Изложба "Генеологија душе" у Ликовној галерији КЦ Врбаса

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса отворена је изложба слика под називом “Генеологија душе”, на којој су изложени радови сликарке Марије Николић и скулптора Милорада Правуљца. Прву заједничку изложбу двоје уметника отворио је заменик председника општине Врбас Јован Ковачевић.

Он је истакао да је публика у Врбасу "наклоњена култури и уметности", и изразио очекивања да ће изложбу посетити велики број грађана и да ће им радови Николић и Правуљца потврдити мишљења филозофа "да боје постају боје само на сликарском платну, а да облици постају облици тек у скулптурама вајара".

"Општина Врбас има дугу и богату културну историју и традицију, она је кућа уметности и уметника. У нашој општини, још од 19. века, одржава се велики број ликовних колонија, а сама Галерија постоји 56 година, током којих је реализовано више од 220 изложби. Такође, овде у Врбасу рођен је Алексије Везилић, отац уметничке лирске поезије, овде је живео и радио Јожеф Пехан, велики уметник, сликар, фотограф и отац селфија, као и многи други значајни уметници. У Врбасу се одржавају бројни фестивали и манифестације који нашу општину у међународним оквирима промовишу и славе као Олимп у равници", рекао је Ковачевић и нагласио да општина Врбас издваја значајна средства из буџета за подршку култури.

"Наставићемо да то чинимо и будућности. Наш задатак је да Врбас поново постане снажан индустријски, спортски и културни центар, који ће бити синоним успеха у целом региону", поручио је Ковачевић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"