Дана 1. марта 2012. године одржана је седница Општинског већа општине Врбас. Седницу је водио Председник општине др Жељко Видовић.

Између осталих Општинско веће је подржало Предлог Председника општине Врбас којим је наша Општина међу првима у Републици средствима из буџета Општине  одобрила  исплату средстава за подстицај у постизању врхунских спортских резултата младим спортистима са територије општине Врбас који тренирају и такмиче се  за спортске клубове општине Врбас.

Општинско веће је такође подржало Предлог Председника општине о расподели буџетских средстава намењених за реализацију програма редовних активности спортских клубова и спортских организација на територији општине Врбас за 2012. годину.

У 2012. години из буџета општине Врбас планирана су знатно већа средства за финансирање спорта него претходних година, са циљем да се допринесе подизању квалитета рада у спортским клубовима и створе предуслови за несметано функционисање, омасовљење и   популаризацију спорта  у општини Врбас.

Општинско веће је подржало Предлог ЈКП „Стандард“ да корисницима услуга који нису остварили попуст на рачуну за јануар 2012. године у износу од 50% задужења за грејање и 100% задужења за воду, канализацију и изношење смећа омогући остваривање наведеног попуста уколико закључно са 31. мартом 2012. године измире обавезе које су доспеле за плаћање закључно са 29. фебруаром 2012. године. Наведени попуст ће бити обрачунат на рачуну за месец март 2012. године.

У циљу подизања безбедности на подручју општине Врбас на седници је такође подржан предлог Председника општине да се Полицијској станици Врбас уступе на трајно коришћење два путничка возила.

Општинско веће

КУЛТУРА

Мирославу Алексићу "Вишњићева награда" за 2020. годину

12. авг 2020. КУЛТУРА

Мирославу Алексићу "Вишњићева награда" за 2020. годину

Мирослав Алексић, песник из Врбаса, добитник је "Вишњићев...

Слике Стојана Божића у Ликовној галерији КЦ

03. авг 2020. КУЛТУРА

Слике Стојана Божића у Ликовној галерији КЦ

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса постављена је...

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

06. јул 2020. КУЛТУРА

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

Иако је за уторак, 07. јул, било најављено отварање излож...

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

01. јул 2020. КУЛТУРА

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

У оквиру издавачке делатности Народне библиотеке "Данило ...

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

20. јун 2020. КУЛТУРА

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

Градском музеју Културног центра Врбаса одобрена су средс...