Општинско веће одржало је 2. априла 2012. године седницу  којом је председавао Председник општине др Жељко Видовић.

Општинско веће је раматрало нацрте у утврдило предлоге следећих аката које је упутило на разматрање Скупштини општине Врбас: Предлог одлуке о изради измена и допуна Плана генералне регулације Равног Села, Предлог одлуке о не приступању изради стратешке процене утицаја на животну средину за измене и допуне Плана генералне регулације Равног Села, Предлог одлуке о одређивању аутобуских стајалишта на територији општине Врбас и Предлог одлуке о доношењу Плана Детаљне регулације радне зоне у Врбасу у блоковима број „ 88, 89, 96, 97 и 98“.

Општинско веће је утврдило полазне основице за утврђивање пореза на имовину за грађане у општини Врбас које су исте као и прошле године, што значи да се у 2012. години порез на имовину грађана неће повећавати него ће бити исти као и прошле године.

Општинско веће је усвојило План пролећног уређења Врбаса и насељених места општине Врбас за 2012. годину.  Циљ активности је да Врбас и насељена места општине буду чистији, уређенији и лепши.  Планом пролећног уређења предвиђено је чишћење и уређење јавних и јавних зелених површина, простора око школа, установа, предузећа, стамбених зграда, улица, пословних објеката, парковских и других површина. У оквиру акције организоваће се акција озелењавања и садња дрвећа, уредиће се банкине и канали за одвођење воде поред путева, уклониће се објекти или делови објеката који представљају непосредну опасност за околину, уклониће се привремени објекти са јавних површина који дужи временски период нису у функцији. Санираће се ударне рупе на путевима и обновити путна сигнализација. Планом је предвиђено да се у акцију укључе грађани, месне заједнице, школе, предузећа, установе, невладине организације, приватне радње, правна лица, и предузетници.

Општинско веће је подржало пројекат Геронтолошког центра Врбас „Храна на точковима“. Имајући пре свега у виду чињеницу да стара теже хронично оболела лица чине доминантну групу, 39% укупног броја остарелих корисника услуга социјалне заштите и да је у порасту број одраслих теже физички оболелих лица који су корисници услуге социјалне заштите, у циљу обезбеђења социјалне сигурности и квалитета живота у старости и инвалидности Општинско веће је подржало овај Пројекат.  Реализацијом пројекта „Храна на точковима“ омогућило би се старим и одраслим зависним и полузависним корисницима да добију здрав и сигуран оброк за ручак и да им се на тај начин помогне у очувању њиховог здравља у њиховом дому. Пројектом би било покривено 20 особа , а то ће бити лица који су најугроженији корисници, као и они који су на граници сиромаштва, старачка и самачка домаћинства слабо покретна или непокретна. Списак корисника услуга би се сачинио у сарадњи са Центром за социјални рад Врбаса. Општинско веће је подржало наведени Пројекат имајући у виду да је Стратегијом развоја социјалне заштите општине Врбас и Стратешким планом развоја социјалне заштите предвиђен развој услуга социјалне заштите које имају за циљ подизање социјалне сигурности и квалитета живота у старости и инвалидности.

Општинско веће

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"