Општина Врбас у сарадњи са Комесаријатом за избеглице и миграције Републике Србије реализовала је из средстава Европске уније пројектну компоненту унапређење услова становања избеглих и расељених лица у оквиру пројекта "Побољшање животних услова интерно расељених и избеглих лица у општини Врбас". Овај пројекат је део ширег програма подршке Европске уније побољшању услова живота присилних миграната - „За бољи живот“, чија је укупна вредност 14,2 милиона евра.

Укупна вредност пројекта " Побољшање животних услова интерно расељених и избеглих лица у општини Врбас " износи ЕУР 93.194,40, пројекат финансијски подржава Европска унија у износу од ЕУР 82.011,07док је учешће општине Врбас ЕУР 11.183,33.

Нерешено стамбено питање, лоши услови становања и недостатак прихода за самосталан живот спадају у главне препреке за интеграцију а кроз овај пројекат омогућује се унапређење услова становања за 17 домаћинстава избеглих и расељених лица кроз грантове у грађевинском материјалу, као и економско оснаживање за 10 домаћинстава, кроз грантове и стручну помоћ за започињање малог бизниса.

Општина Врбас у сарадњи са Комесаријатом за избеглице и миграције Републике Србије у оквиру ширег програма подршке Европске уније побољшању услова живота присилних миграната - „За бољи живот“, накнадно је реализовала средства Републике Србије која представљају обавезно учешће државе у пројектима са Европском унијом у вредности од 1.461.437,00 динара која су утрошена на унапређењу услова становања 5 домаћинстава избеглих и расељених лица кроз грантове у грађевинском материјалу.

Пројекат ће унапредити животни стандард и повећати економску одрживост избеглих и расељених лица у општини Врбас а тиме утицати на смањење сиромаштва најугроженијих група у Општини.

Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије је пружио сву потребну подршку за реализацију ових активности, а све у циљу остваривања побољшања квалитета живота и стамбених услова за избеглице и интерно расељена.

Пројекат “ЗА БОЉИ ЖИВОТ” је у складу са важећом државном политиком према избеглицама, интерно расељеним лицима и повратницима, и у потпуности рефлектује суштински принцип – подршку интеграцији присилних миграната који су одабрали да остану у Србији, као и онима који су одлучили да се врате на Косово.

КУЛТУРА

Динарски Срби у фокусу 41. Панонског вашара

23. сеп 2019. КУЛТУРА

Динарски Срби у фокусу 41. Панонског вашара

Од петка до недеље Врбас је био домаћин традиционалног Па...

Од уторка изложба слика Маје Стојановић

23. сеп 2019. КУЛТУРА

Од уторка изложба слика Маје Стојановић

Ликовна галерија Културног центра Врбаса припремила је за...

Слике Јелене Булајић у МСУ Војводине

21. сеп 2019. КУЛТУРА

Слике Јелене Булајић у МСУ Војводине

У Музеју савремене уметности Војводине синоћ је отворена ...

У Ликовној галерији од четвртка излажу деца

17. сеп 2019. КУЛТУРА

У Ликовној галерији од четвртка излажу деца

Ликовна галерија Културног центра Врбаса организоваће у ч...

Књига Горана Лабудовића донела признање и издавачу

16. сеп 2019. КУЛТУРА

Књига Горана Лабудовића донела признање и издавачу

Недавно награђени роман Горана Лабудовића Шарла ''Ветрушк...