Општина Врбас у сарадњи са Комесаријатом за избеглице и миграције Републике Србије реализовала је из средстава Европске уније пројектну компоненту унапређење услова становања избеглих и расељених лица у оквиру пројекта "Побољшање животних услова интерно расељених и избеглих лица у општини Врбас". Овај пројекат је део ширег програма подршке Европске уније побољшању услова живота присилних миграната - „За бољи живот“, чија је укупна вредност 14,2 милиона евра.

Укупна вредност пројекта " Побољшање животних услова интерно расељених и избеглих лица у општини Врбас " износи ЕУР 93.194,40, пројекат финансијски подржава Европска унија у износу од ЕУР 82.011,07док је учешће општине Врбас ЕУР 11.183,33.

Нерешено стамбено питање, лоши услови становања и недостатак прихода за самосталан живот спадају у главне препреке за интеграцију а кроз овај пројекат омогућује се унапређење услова становања за 17 домаћинстава избеглих и расељених лица кроз грантове у грађевинском материјалу, као и економско оснаживање за 10 домаћинстава, кроз грантове и стручну помоћ за започињање малог бизниса.

Општина Врбас у сарадњи са Комесаријатом за избеглице и миграције Републике Србије у оквиру ширег програма подршке Европске уније побољшању услова живота присилних миграната - „За бољи живот“, накнадно је реализовала средства Републике Србије која представљају обавезно учешће државе у пројектима са Европском унијом у вредности од 1.461.437,00 динара која су утрошена на унапређењу услова становања 5 домаћинстава избеглих и расељених лица кроз грантове у грађевинском материјалу.

Пројекат ће унапредити животни стандард и повећати економску одрживост избеглих и расељених лица у општини Врбас а тиме утицати на смањење сиромаштва најугроженијих група у Општини.

Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије је пружио сву потребну подршку за реализацију ових активности, а све у циљу остваривања побољшања квалитета живота и стамбених услова за избеглице и интерно расељена.

Пројекат “ЗА БОЉИ ЖИВОТ” је у складу са важећом државном политиком према избеглицама, интерно расељеним лицима и повратницима, и у потпуности рефлектује суштински принцип – подршку интеграцији присилних миграната који су одабрали да остану у Србији, као и онима који су одлучили да се врате на Косово.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"