Република Србија
Аутономна Покрајина Војводина
Привремени орган општине Врбас
Дана. 7. август 2009. године
ВРБАС

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ СА 5. СЕДНИЦЕ ПРИВРЕМЕНОГ ОРГАНА ОПШТИНЕ ВРБАС

Након краће расправе завршена је 5. седница Привременог органа општине Врбас којом је председавао Председник Привременог органа др Жељко Видовић. Привремени орган на данашњој седници изгласао је већином гласова свих  27. тачака дневног реда.
Поред усвајања Записника са 4. седнице Привремени орган је већином гласова усвојио и Извештај о процени штете настале од града на подручју општине Врбас у јуну 2009. године, информацију о раду Општинског штаба за заштиту од пожара стрних усева и жетве у 2009. години са предлогом закључка, и донео је  закључак којим се усваја информација о неизвршеним решењима саобраћајне инспекције општине Врбас, закључак  о прихватању Извештаја о процени вредности улагања на делу Дома културе у Врбасу, као и више закључака о одобравању финансијских средстава између осталих Општинском одбору Црвеног крста Врбас, Међуопштинској организацији слепих и слабовидих Врбас-Кула, Народној техници Врбас, СУБНОР-у Врбас, Међуопштинској организацији цивилних инвалида Врбас-Кула и Друштву за помоћ ментално неразвијеним особама општине Врбас.
Привремени орган општине Врбас прихватио је понуде за израду Проблем инфо менаџер система.
Привремени орган одобрио је расписивање конкурса за финансирање пројеката Удружења грађана у области заштите животне средине на подручју општине Врбас, као и локални акциони план запошљавања у општини Врбас за 2009. годину за који ће бити издвојена средства новим ребалансом буџета.
На предлог Комисије за кадровска, административна питања и радне односе Привремени орган донео је Решење о разрешењу и именовању Општинске изборне Комисије. За председника Изборне комисије изабран је Ненад Велицки из Коалиције за Евроски Врбас-Борис Тадић,  заменик председника је Данијела Вујачић из Српске радикалне странке, а чланови су: Ранко Шево, Предраг Радовић, Здравко Копривица,  Жарко Ђаконов испред Коалиције за Европски Врбас-Борис Тадић,  Радомир Цебаловић и Јелена Мараш испред СПС-ПУПС, Ранко Митровић испред Демократске странке Србије и Зденко Неурочни, Соња Нинков, Злата Радованов, Далибор Кривокапић и Наташа Пилиповић испред Српске радикалне странке. Привремени орган донео је и Решење о именовању  Јелене Килибарде за секратара Општинске изборне комисије, а за њеног заменика именовао је Валентину Продановић.

Привремени орган  разрешио је дужности директора Народне бибилиотеке ''Данило Киш'' у Врбасу Ангелину Манев, а за вршиоца дужности директора именовао Магду Увалин професора књижевности, запосленој у тој установи.
На предлог Комисије за Кадровска административна питања и радне односе, Привремени орган је разрешио дужности чланова Управног одбора Дома здравља ''Вељко Влаховић''  др Брајану Николић и Зорицу Вујиновић из реда запослених и на њихова места именовао др Љубинку Јовић-Вуковић и Росу Вујичић, док ће у Надзорном одбору уместо др Јелице Малешев убудуће ће бити др Нина Драшковић-Вујадиновић.
Привремени орган донео је и Решење о разрешењу члана Школског одбора ОШ ''Братство јединство'' у Куцури,  Баровић Звездана као представника родитеља и на његово место именовао Тамаш Монику. Уместо Мирка Живковића и Милорада Рогановића чланова Школског одбора ССШ ''4. јули'' на њихова места  именовани  су Милан Милошевић и Момир Бјелица. На предлог Комисије за Кадровска административна питања и радне односе, Привремени орган је разрешио дужности чланове Школског одбора 0Ш ''20. окотобар'' из Врбаса и то: Далибора Кривокапића и Александру Кресојевић као представнике локалне самоуправе и Недељка Стрибера као представника запослених, и на њихова места именовао Јелену Миљанић, Снежану Шуваков и Марину Чордаш.

Привремени орган донео је Решење о имановању Савета за управљање миграцијама и трајња решења избеглица у општини Врбас са задатком израде и исвајања стратешких докумената која се баве питањима избеглих и интерно расељених лица и израде акционог локалног плана. За председника Савета изабран је др Жељко Видовић, а за заменика Радмила Мусић, док су за чланове Савета изабрани Милан Комазец, Нада Батрићевић, Никола Крчмар, Амалија Ђоровић, Гордана Докнић, Десанка Ђурковић и Милосав Раичевић.

Портпарол Привременог органа општине Врбас,
Вукашин Вујичић

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"