Република Србија
Аутономна Покрајина Војводина
Општина Врбас
ПРИВРЕМЕНИ ОРГАН
ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ   
Број: 822-1-61/2020-I/01-
Дана: 5. јули 2020. године
В Р Б А С 

Општински штаб за ванредне ситуације општине Врбас, на седници одржаној 5. јула 2020. године поводом актуелне ситуације  везане за сузбијање, спречавање и гашење епидемије КОВИД 19 на територији општине Врбас донео је следеће мере:

  1. Ограничава се рад до 20,00 часова свих угоститељских објеката , објеката за приређивање игара на срећу и игара за забаву /ресторани, кафићи, барови, пицерије, свечане сале и остали угоститељски објекти, кладионице , играонице и сл./ , као  и објеката који пружају услуге исхране и пића / грил, брза храна, фаст фудови, киосци и други слични објекти  који припремају храну / на територији општине Врбас.

Препоручује се власницима објеката из става 1. да у складу са могућностима рад обављају на отвореном простору у летњим баштама. Обавезују се власници објеката из става 1.  да обезбеде потребна заштитна и дезинфекциона средства за запослене и кориснике и да редовно врше дезинфекцију угоститељских објеката.

 

  1. Предшколска установа „Бошко Буха“ наставља са радом у складу са Препорукама за примену општих мера заштите од КОВИД 19 Института за јавно здравље Војводине. Приликом образовања група Установа ће се придржавати норматива којима је регулисан број деце која бораве у просторијама у односу на квадратуру просторије , стим да број деце у групи буде највише до десет уз придржавање свих прописаних мера. 

 

  1. Задужују се директори основних и средњих школа на територији општине Врбас да до даљег обуставе о рганизовање екскурзија, излета, забава и других сличних активности ученика школа.

 

  1. Забрањује се рад теретана у затвореном простору. Препоручује се спортским клубовима у општини Врбас да организују тренинге на отвореном простору.

 

  1. Задужују се директори јавних предузећа, установа, организација и руководици органа локалне самоуправе да организују рад тако да се обезбеди рад од куће за хроничне болеснике и друге неесенцијалне запослене. Посебно треба обратити пажњу на родитеље са децом до 12 година , где други родитељ ради и где нема друге могућности за чување деце.

 

  1. Налаже се ЈКП „Комуналац“ да  обезбеди  појачани  рад на терену  на одржавању  јавне хигијене и комуналног  реда .

 

  1. Налаже се ЈКП „Комуналац“ и секретарима месних заједница у насељеним местима у којима гробљима управљају месне заједнице  да приликом пријаве сахрана  упознају породице  да се сахрањивање обавља у присуству најужег круга породице.

 

Командант Општинског штаба,
Милан Глушац

КУЛТУРА

"Раде Брка" поново у рукама Веселина Милићевића

17. нов 2020. КУЛТУРА

"Раде Брка" поново у рукама Веселина Милићевића

Веселину Милићевићу, сатиричару, афористичару и песнику з...

Постављена изложба "ЛЕТ – Пергамент Србија"

11. нов 2020. КУЛТУРА

Постављена изложба "ЛЕТ – Пергамент Србија"

Од данас па до 26. новембра у Ликовној галерији Културног...

Век стара застава ДВД Стари Врбас поново пред јавношћу

10. нов 2020. КУЛТУРА

Век стара застава ДВД Стари Врбас поново пред јавношћу

Након успешно окончане рестаурације и конзарвације, јавно...

Браниславу Зубовићу "Печат вароши сремскокарловачке"

09. нов 2020. КУЛТУРА

Браниславу Зубовићу "Печат вароши сремскокарловачке"

Престижна награда Бранковог кола, једна од најстаријих у ...

Познати победници Јесењег литерарног и ликовног конкурса

05. нов 2020. КУЛТУРА

Познати победници Јесењег литерарног и ликовног конкурса

Жири Јесењег литерарног и ликовног конкурса 2020, који је...