Република Србија
Аутономна Покрајина Војводина
Општина Врбас
ПРИВРЕМЕНИ ОРГАН ОПШТИНЕ ВРБАС
ВРБАС

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ СА 6. СЕДНИЦЕ ПРИВРЕМЕНОГ ОРГАНА ОПШТИНЕ ВРБАС

    Након краће расправе завршена је 6. седница Привременог органа општине Врбас којом је председаво Председник Привременог органа др Жељко Видовић. Привремени орган општине Врбас на данашњој седници усвојио је Одлуку о изменама и допунама Одлуке о буџету општине Врбас за 2009. годину, по коме ће буџет за 2009. годину уместо  970  милиона  износити 778  милиона динара.
    Поред усвајања Записника са 5. седнице Привремени орган је већином гласова усвојио и Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о програму уређивања Јавног грађевинског земљишта за град Врбас и насељена места општине Врбас за 2009. годину, Предлог Решења о давању сагласности на измене и допуне Програма пословања Јавног предузећа ''Дирекција за изградњу'' Врбас, за 2009. годину, Предлог годишњег програма заштите уређења и коришћења пољопривредног земљишта за општину Врбас за 2009. годину, као и Предлоге одлука о доношењу Генералног плана Врбас и Предлог одлуке о доношењу плана Генералне регулације насеља Змајево. На својој шестој седници Привремени орган донео је Одлуку о изради Плана детељне регулације блока ''96'' у Врбасу са Предлогом одлуке о стратешкој процени утицаја на животну средину. Подручје за које је предвиђина израда плана налази се у источном делу грађевинског подручја и обухвата простор који је планиран за радну зону, а Одлука обухвата утврђивање регулационих, нивелационих, техничких, урбанистичких и других услова за изградњу објеката и уређења простора обухваћеним планом. На данашњој седници донета је Одлука о изменама и допунама одлуке о оснивању Јавног предузећа ''Дирекција за изградњу'' као и Решење којим ће се ''Дирекција за изградњу'' бавити вешечењем у области урбанизма, архитектуре, пројектовање саобраћаја, извођења грађевинских радова, процене вредности грађевинског земљишта и грађевинских објеката и др.
    Привремени орган општине Врбас донео је и Одлуку о пружању грејних услуга за грејну сезону 2009/2010. годину, којом се прописују услови, начин и време пружања услуга, начин плаћања и међусобна права и обавезе између испоручиоца грејних услуга и корисника услуга у наступајућој грејној сезони. По овој одлуци грејна сезона почиње 15. октобра 2009. године, а завршава се 15. октобра 2010. године. Грејна сезона може почети раније уколико прогнозирана средња дневна температура износи мање од 12 степени, о чему ће Одлуку донети Привремени орган. Грејни дан у сезони траје од 6 до 22 сата, а суботом, недељом и празником од 7 до 22. сата. Усвојеном Одлуком испоручилац топлотне енергије дужан је да у становима постигне и одржава температуру од 20 степени, са дозвољеним одступањима са плус, минус 2 степена. Накнада за коришћење топлотне енергије корисници услуга плаћаће месечно унапред  у 12. месечних рата.
    Привремени орган општине Врбас донео је и Одлуку о изменама и допунама одлуке о начину располагања средствима солидарности, усвојио Извештај о раду Предшколске установе ''Бошко Буха'' за 2008/2009. годину, као и Решење о давању сагласности на Прешколски програм образовања и васпитања за 2009/2010. годину Предшколске установе ''Бошко Буха'' у Врбасу.
    На шестој седници донет је и Закључак о давању сагласнсти Јавном предузећу за информисање ''Врбас'' из Врбаса да спроводећи Програмску оријентацију информисања по принципу локалног јавног сервиса, у оквиру програмске шеме ТВ ''Бачка'' у Врбасу за 2009. годину, може емитовати и програм намењен националним мањинама на мађарском и русинском језику који су у службеној употреби у општини Врбас.Овај Програм се реализује у складу са Законом о радиодифузији, без додатних трошкова, користећи постојећу технику, кадрове и опрему.
    На предлог Комисије за кадровска, административна питања и радне односе Привремени орган донео је Решење о разрешењу и именовању заменика члана Општинске изборне комисије, тако да је уместо Јелене Мараш, за заменика члана испред коалиције СПС-ПУПС изабран Радислав Бјелица.
    Комисија је донела и Решење о разрешењу и именовању чланова Школског одбора ОШ ''П.П. Његош'', на захтев Наставничког већа, тако да ће у наредном периоду чланови Школског одбора из реда запослених бити: Милић Мијовић и Небојша Секулић, уместо Вере Појовић и Ксеније Ичин.
    Привремени орган разрешио је дужности члана Школског одбора ОШ ''Вук Караџић'' у Бачком Добром Пољу др Негицу Маодуш, као представника локалне самоуправе, Миру Радовић као представника родитеља и Душанку Раонић као представника запослених и на њихова места именовао Ненада Вујичића, као представника локалне самоуправе, Љиљану Маловић као представника родитеља и Драгану Гурановић као представника запослених.
    На предлог Савета родитиља Основне музичке школе у Врбасу, уместо Надежде Банићевић, Славке Гроздић и Радмиле Говедарице, у Школски одбор Основне музичке школе именују се: Јован Марјанов, Наташа Ћулибрк и Весна Костелац, док је као представник Наставничког већа у Школски одбор Основне музичке школе изабарна Татјана Кнежевић.
    На предлог запослених Народне библиотеке ''Данило Киш'' у Врбасу, Привремени орган донео је Решење о разрешењу Марије Богнар и Јелене Радаковић као чланова Управног одбора, као и Решење о разрешењу Бранисала Зубовића са дужности члана Надзорног одбора Народне библиотеке ''Данило Киш'' и на њихова места именовао Стојку Дацић и Гизелу Миљанић, као представнике запослених у Управном одбору и Веру Кокановић, као представницу запослених у Надзорном одбору.
    Привремени орган донео је Решење о разрешењу Општинског одбора за превенцију психичких поремећаја узрокованих психоактивним супстанцама, као и Решење о именовању Општинског одбора за превенцију болести зависности. За председника одбора изабрана је Цвита Павловић, за секретара Мирјана Миловић, док су за чланове изабрани др Марија Возар, др Цвета Рогановић, Валентина Нинић, Марија Котлаја, Славица Матијашевић, Славица Зечевић, Горан Калуђеровић, Миловоје Драгнић, Нада Батрићевић, Видак Даковић и Пејо Радовац.
    На предлог Комисије за кадровска, административна питања и радне односе, Привремени орган донео је Решење о именовању Одбора за утврђивање и спровођење програма активности у току Дечије недеље у општини Врбас за 2009. годину. За председницу Одбора изабрана је Марјана Мараш, а за чланове Рахман Тигањ, Слободан Зечевић, Радомир Пејовић, Радмила Мусић, Љубинка Недовић, Цвита Павловић, Нада Батрићевић, Јелена Килибарда и Мирјана Миловић. Задатак одбора је да утврди и спроведе програм активности за време трајања Дечије недеље у 2009. години.
    Привремени орган донео је и Закључак о приступању изради програма комасације катастарске општине Косанчић за које ће бити предвиђена средства од стране Покрајинских институција и део средстава од давања у закуп пољопривредног земљишта.
    Привремени орган донео је и више закључака о одобравању финансијских средстава спортским клубовима, невладиним организацијама, грађанима, школама и др.
Привремени орган прихватио је предлог понуде ''Шид пројекта'' из Шида за ревизију пројекта санације затварања и рекултивације депоније у Врбасу. Ревизија овог пројекта је потребна јер је то услов за учествовање општине Врбас на конкурсу код Фонда за заштиту животне средине Владе Републике Србије за решавање овог проблема.
На предлог Локалног савета за запошљавање и донетог Локалног акционог плана запошљавања општине Врбас за 2009. годину Привремени орган донео је програме  за које је издвојено ребалансом буџета 3 милиона динара за финансирање стручног оспособњавања 10 приправника са евиденције Националне службе за запошљавање,као и за субвенционисање послодаваца за опремање радних места ради новог запошљавања у 2009.години.Национална служба се обавезује да по спроведеном јавном позиву додели средства.


Портпарол Привременог органа,
Вукашин Вујичић
 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"