archive Јавни позив за доделу награда ученицима завршних разреда основних и средњих школа и деци која су похађала припремни предшколски програм, припадницима ромске националне мањине за школску 2023/2024. годину

На основу Споразума о сарадњи у оквиру програма “ Подршка одрживим услугама социјалне заштите у заједници и политикама укључивања на локалном нивоу”, који финансира Европска унија у оквиру ИПА 2020, број: 06-3-806/2023-II/02 закључен дана 17.08.2023. године између Сталне конференције градова и општина Србије и општине Врбас , Оперативног плана мобилног тима за инклузију Рома и Ромкиња општине Врбас за 2024. годину и Уговора о кофинансирању спровођења оперативних планова мобилног тима за инклузију Рома општине Врбас за 2024. и 2025. годину број 319/1 од 17.6.2024. године, Оперативног плана мобилног тима за инклузију Рома и Ромкиња општине Врбас за 2024. годину општина Врбас расписује:

ЈАВНИ ПОЗИВ

ЗА ДОДЕЛУ НАГРАДА УЧЕНИЦИМА ЗАВРШНИХ РАЗРЕДА ОСНОВНИХ И СРЕДЊИХ ШКОЛА И ДЕЦИ КОЈА СУ ПОХАЂАЛА ПРИПРЕМНИ ПРЕДШКОЛСКИ ПРОГРАМ, ПРИПАДНИЦИМА РОМСКЕ НАЦИОНАЛНЕ МАЊИНЕ ЗА ШКОЛСКУ 2023/2024. ГОДИНУ

Право на доделу награда по Јавном позиву имају сви ученици завршних разреда основних и средњих школа и деца која су похађала припремни предшколски програм припадници ромске националне мањине за школску 2023/2024. годину.

Укупан наградни фонд је 405.000,00 динара за 2023/2024. годину.

 

УСЛОВИ ЗА ДОДЕЛУ НАГРАДА

Право на награду, коју додељује Општина Врбас, могу да остваре ученици завршних разреда основних и средњих школа и деца која су похађала припремни предшколски програм, припадници ромске националне мањине који:

  • имају пребивалиште на територији општине Врбас;
  • са успехом су завршили завршне разреде основне и средње школе на територији општине Врбас;
  • похађали су припремни предшколски програм;
  • и изјашњавају се као припадници ромске националне мањине.

 

РОК ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВА НА ЈАВНИ ПОЗИВ

Пријаве на јавни позив са осталом потребном документацијом подносе се у року од 15 дана од дана објављивања Јавног позива на  интернет страници оштине Врбас.

 

ПОСТУПАК СПРОВОЂЕЊА ЈАВНОГ ПОЗИВА

Јавни позив спроводи Мобилни тим за социјално укључивање Рома и Ромкиња на локалном нивоу за општину Врбас образован решењем број: 06-4-307/2023-III/02 од 21.12.2023. године.

 

ПОТРЕБНА ДОКУМЕНТА

Попуњен образац пријаве на јавни позив.

Уз пријаву ученици основне и средње школе , а родитељи деце која су похађала припремни предшколски програм прилажу следећу документацију:

  • Уверење о завршеном основном школском или средњошколском образовању;
  • Уверење о завршеном припремном предшколском програму;
  • Изјаву да је припадник ромске националне мањине (уколико је дете малолетно изјаву потписује родитељ односно старатељ);
  • Фотокопија или очитана лична карта ученика/ родитеља односно старатеља,
  • Извод из матичне књиге рођених за малолетног ученика,
  • фотокопија картице текућег рачуна ученика/родитеља односно старатеља.

 

ДОСТАВЉАЊЕ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ

Пријава на Јавни позив подноси се у једном примерку, искључиво на обрасцу пријаве који се може преузети са званичне странице www.vrbas.rs или лично у згради Општинске управе општине Врбас,ул Маршала Тита бр. 89 на шалтеру број 4 Одељења за друштвене делатности сваког радног дана у периоду од 7,30 до 15 часова.

 

Попуњени, потписани и одштампани пријавни образац и документација из

поглавља IV Јавног позива се подносе непосредно на писарници Општинске управе Врбас или путем поште на адресу Општинска управа општине Врбас,Одељење за друштвене делатности, ул Маршала Тита бр. 89 у затвореној коверти са назнаком:

„ПРИЈАВА ЗА ЈАВНИ ПОЗИВ за доделу награда ученицима завршних разреда основних и средњих школа, деце која су похађала припремни предшколски програм припадницима ромске националне мањине за школску 2023/2024. годину - НЕ ОТВАРАТИ”,  са пуном адресом пошиљаоца на полеђини коверте.

За све додатне информације и обавештења у вези Јавног позива можете се

обратити на контакт телефон 065/532-00-95 и електронску адресу e-mail:Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

 

Неблаговремене, непотпуне или неправилно попуњене пријаве, пријаве које нису поднете на прописаном обрасцу, пријаве које нису поднете од стране овлашћених лица и пријаве које нису предмет Јавног позива неће се разматрати.

 

РОК ЗА ПОДНОШЕЊЕ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ

Рок за подношење документације је 06.08.2024. године.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"