Припремљен План јавног здравља

Савет за здравље општине Врбас припремио је План јавног здравља за период 2018 - 2025. година. Ради се о стратешком документу који "дефинише спровођење друштвене бриге за јавно здравље на локалном нивоу кроз посебне програме јавног здравља од интереса за становништво, кроз мере и активности у три кључне области деловања јавног здравља, и то: физичко, ментално и социјално здравље становништва, промоција здравља и превенција болести, животна средина и здравље становништва".

"План јавног здравља општине Врбас припремљен је као одговор на бројне промене, старење становништва, пораст појединих врста оболевања, раст економских неједнакости, промене у животној средини и еколошке проблеме, и у њему су формулисани специфични и појединачни циљеви, као и активности и мере за њихову реализацију", рекао је др Горан Ђуровић, председник Савета за здравље и члан Општинског већа задужен за област здравства.

Овај документ постаће важећи када га усвоји Скупштина општине Врбас, а тренутно је отворена јавна расправа о његовој садржини. Јавна расправа траје осам дана од дана објављивања, до 30. новембра. Примедбе и предлоге грађани могу доставити на адресу Општинског већа: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или на адресу: Општинска управа Врбас, 21460 ВРБАС, Маршала Тита 89, за Комисију за израду Нацрта Плана јавног здравља општине Врбас 2018-2015. године. План јавног здравља за период 2018 - 2025. година можете видети овде.

 

КУЛТУРА

Слике Стојана Божића у Ликовној галерији КЦ

03. авг 2020. КУЛТУРА

Слике Стојана Божића у Ликовној галерији КЦ

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса постављена је...

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

06. јул 2020. КУЛТУРА

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

Иако је за уторак, 07. јул, било најављено отварање излож...

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

01. јул 2020. КУЛТУРА

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

У оквиру издавачке делатности Народне библиотеке "Данило ...

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

20. јун 2020. КУЛТУРА

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

Градском музеју Културног центра Врбаса одобрена су средс...

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

17. јун 2020. КУЛТУРА

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

Ликовна галерија Културног центра Врбаса приредила је изл...