Припремљен План јавног здравља

Савет за здравље општине Врбас припремио је План јавног здравља за период 2018 - 2025. година. Ради се о стратешком документу који "дефинише спровођење друштвене бриге за јавно здравље на локалном нивоу кроз посебне програме јавног здравља од интереса за становништво, кроз мере и активности у три кључне области деловања јавног здравља, и то: физичко, ментално и социјално здравље становништва, промоција здравља и превенција болести, животна средина и здравље становништва".

"План јавног здравља општине Врбас припремљен је као одговор на бројне промене, старење становништва, пораст појединих врста оболевања, раст економских неједнакости, промене у животној средини и еколошке проблеме, и у њему су формулисани специфични и појединачни циљеви, као и активности и мере за њихову реализацију", рекао је др Горан Ђуровић, председник Савета за здравље и члан Општинског већа задужен за област здравства.

Овај документ постаће важећи када га усвоји Скупштина општине Врбас, а тренутно је отворена јавна расправа о његовој садржини. Јавна расправа траје осам дана од дана објављивања, до 30. новембра. Примедбе и предлоге грађани могу доставити на адресу Општинског већа: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или на адресу: Општинска управа Врбас, 21460 ВРБАС, Маршала Тита 89, за Комисију за израду Нацрта Плана јавног здравља општине Врбас 2018-2015. године. План јавног здравља за период 2018 - 2025. година можете видети овде.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"